Våra erfarenheter av Nutrolin olja

För sex månader sedan bytte vi från fiskolja till Nutrolin Skin & Coat och har sett en fantastisk skillnad i pälskvalitén hos våra hundar.

Fyra veckor efter bytet från fiskolja till Nutrolin skin & Coat fällde hundarna ur så gott som all sin underull, det skedde ”över dagen” vid ett enda bad. Vi blev väldigt överraskade över pälsbytet men hade läst att det är helt normalt och att pälsen som växer ut kommer att vara av en mycket bättre kvalité och även djupare färg.

Pälsbytet skedde första veckan i juli mitt i sommaren. Vi hade anmält våra hundar till både Finland i mitten av augusti och Gotland i slutet av augusti och kände lite panik över att ha tre stora betydelsefulla utställningar framför oss och hundarna var totalt urfällda i början av juli.

Vi fortsatte med Nutrolin skin & coat och badade hundarna varannan vecka och hoppades på det bästa. Resorna till Finland och Gotland var betalda så vi kände en enorm press över att hundarna var i så kallad sommarpäls. Vi hade mindre än sex veckor till utställningen i Finland och behövde ett mindre under för att Bambi skulle komma tillbaka i päls.

Utställningen närmade sig samtidigt som vi till vår glädje såg hur pälsen började växa. Vi satsade på att åka till Finland och ställa ut Bambi för en rasspecialist i stor konkurrens. Bambi vann BIR med Cacib och Cert från öppenklass och slog ut sex stycken Champions och fick en fantastisk kritik.

I slutet av augusti var båda tikarna i full päls och Bambi vann BIR med Cert och blev Finsk och Svensk Champion första dagen på Gotland och Pixie vann BIR med Cacib och Cert och blev Nordisk Finsk Dansk och Svensk Champion på dag två. Det var något vi inte vågade hoppas på då vi i början av juli borstade ur all underull.

Vi har efter det rekommenderat alla våra valpköpare att byta till Nutrolin Skin & Coat.

Just nu har vi en valpkull med två valpar på 5 veckor, de har fått Mom & Puppy olja genom sin mamma hela dräktigheten och sedan avvänjning vid 4 veckor har vi tillsatt Mom & Puppy i deras mat. Vi kan se att valparna är väldigt harmoniska och kommer att rekommendera våra valpköpare att fortsätta med Mom & Puppy tills valparna är 1 år gamla.

Vi har också en valp på 5 månader hemma som får Mom & Puppy på morgonen och Skin & Coat på kvällen för bästa pälskvalité samtidigt som vi vill ge valpen EPA/DHA för utvecklingen. Valpen har en extremt fin tät päls.

Bambi och Pixie kommer från Kennel Black Orange’s Pomeranian

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#hund #hundar #hundblogg  #valpning #hundvalp  #dvärgspets #kennelblackoranges #Nutrolin #sverigesgulligastehund  #blackoranges #pomeranian #hundarHusdjur

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s