Funderar du på att köpa en ny hund?

fransk

För många människor ger hundar en glädje som fyller våra liv med kärlek och många upplevelser. Dessutom är hundar väldigt lojala och bedårande vilket gör hunden till ett utmärkt sällskapsdjur men vad kan egentligen vara bättre än en hund? Jo, vad sägs om två hundar? Här nedan kan du läsa mer om varför två hundar kan vara ett bra alternativ för dig som idag är hundägare.

Det finns få djur som är populära som hunden och det syns tydligt i vår populärkultur, allt från filmer, serier och spelautomater som färgglada Wonder Hounds och The Dog House visar på hundens popularitet i vår kultur. Det är inte särskilt häpnadsväckande då dessa djur är roliga, kärleksfulla och bjuder på mycket karaktär. Dessutom blir de en stor del av ditt liv då hundens livslängd är mellan 10 och 20 år, vilket betyder att ni kommer uppleva en hel del tillsammans. Men ibland kan det vara bra att överväga att köpa en till hund om du redan idag är hundägare, eftersom två hundar ger många fördelar för dig och hundarna själva. Det kan ju exempelvis vara roligt för dig att göra något annat såsom att spela roulette online gratis medan hundarna leker med barnen eller med sig själva, vilket inte är fallet om det bara finns en hund i hemmet.

Om du idag inte har några hundar, så är det inte rekommenderat att börja med två valpar, då detta sällan rekommenderas då två valpar kräver mycket uppmärksamhet. Däremot är det en fördel med två hundar om du redan idag har en äldre hund som vill ha lite sällskap i form av en ung hund eller en äldre hund. Det är upp till dig att välja åldern på din nya hund men det är bra för hundens hälsa att ha någon att leka med.

Få mer tid över för annat

Det finns många sällskapsdjur att välja mellan men hundar behöver sin lektid då det avgör hur bra hunden mår och dess utveckling, det betyder att det kan vara bra att ha två hundar då de socialiserar med varandra och dessutom kan ha sin lektid utan dig som husdjursägare. I snitt spenderar ägare allt från 30 minuter upp till två timmar om dagen för att leka med hunden. Istället kan du ägna dig åt andra åtaganden om du köper en ny hund samtidigt som din gamla hund får lite extra träning och underhållning. Kanske hittar du spännande fakta om din nya hund på youtube där du kan hitta liknande hundraser. Naturligtvis kommer du fortfarande spendera tid med dina hundar varje dag då detta är viktigt för deras utveckling, men det kan vara bra för djuret att ha sällskap när du eller familjen är på jobbet och skolan. Kanske vill de söta hundarna även se på när du spelar spännande spelautomater med hundtema såsom Fortune Dogs eller Diamond Dogs. I vilket fall som helst minskar risken för din hund att bli uttråkad om den har en fyrfotad vän i huset under tiden du gör annat.

Din nuvarande hund kommer må bättre!

Hundar precis som människor lär sig av att titta på andra och det betyder att hundar gärna lär ut regler och acceptabla beteenden. Det betyder att din gamla hund kan lära den nya valpen regler om huset men även vägleda det nya husdjuret på olika sätt. Detta kommer att göra att de båda hundarna mår bättre. Många hundägare som idag äger två hundar menar på att valpträningen underlättas när man har en äldre hund som hjälper till. Det kan bero på att den äldre hunden vägleder och visar den unge hunden hur den ska bete sig på rätt sätt. På många sätt påminner det om strategier som du kanske själv har lärt dig av andra när du lär dig om Roulette Strategier och liknande.

Det är ibland bra att få vägledning vare sig man är en hund eller människa. Och dessutom lär sig hundar mycket av varandra på kortare tid. Dessutom minskar du separationsångesten många hundar känner när de blir äldre, då den har en vän att leka med istället. Sist men inte minst, så blir djurets hälsa mycket bättre och du får även extra mycket villkorslös kärlek från de båda hundarna. Vad kan egentligen vara bättre?

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#hund #hundar #hundblogg  #valpning #hundvalp  #dvärgspets #kennelblackoranges  #sverigesgulligastehund  #blackoranges #pomeranian #hundar #cody #bambi #anicuraHusdjur

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s