Allt flera hundar omplaceras

alla

Allt fler familjer skaffar hund, tyvärr är det allt för många som skaffar hund som INTE planerat för detta ORDENTLIGT i förväg. Det ser man framför allt på att allt fler hundar omplaceras eller hamnar på hundstallet. En del hundar far riktigt illa innan de blir omhändertagna andra annonseras ut på internet så som på Blocket etc.

Många som köper hund vill ha sin valp omgående – det skall helst ske så fort som möjligt eller just den dag då semestern börjar eller jullovet börjar etc. Men det är inte så man borde köpa hund, hundvalpar är ingenting som kommer ur en fabrik och alltid finns tillgängliga till salu just den dag du önskar det.

Om du vill köpa en valp från en viss uppfödare så kan du få vänta flera år i vissa fall. Så det gäller att planera noggrant då du tänker köpa din hundvalp. Tänk på att du köper en hundvalp men även att du samtidigt köper en mycket viktig kontakt med uppfödaren! Kontakten till uppfödaren är MINST LIKA VIKTIG som valpen! Detta får du knappast via Blocket annonser.

Många köper sin hund utan att ha kunskap om hundrasen eller av hundägandet och inte räknat med hur mycket tid en hund faktiskt kräver. Den viktigaste tiden med din hund är då den är valp och fram till ett års ålder. Det räcker inte med att vara hemma med din valp i en vecka eller två och tro att du gjort ditt. För att få en harmonisk hund behöver du som hundägare ge väldigt mycket tid och inlärning hela det första året. Annars blir ditt hundägande allt annat än vad du drömde om.

Läs också Att köpa en Pomeranian valp på länken här  (artikeln vänder sig också till alla raser)

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #kennelblackoranges #dvärgspets #sverigesgulligastehund #instagram #köpahund #köpavalp #köpapomeranian #pomeranianvalp #hundvalp

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s