Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

Nu ska veterinärernas stora prisskillnader utredas.

Ida Tjörnhagen äger den åtta månader gamla hunden Kotte. Hans sista mjölktänder har inte lossnat som de ska, och därför behöver de tas bort av en veterinär. Men när Ida började ringa runt till olika kliniker fick hon dramatiskt skilda priser. En mindre djurklinik i grannkommunen ville ha 2500 kronor för ingreppet medan en annan sa att det skulle kosta mellan 10 till 15 000 kronor, se hela nyhetsklippet på TV4 här.

År 2016 skrev Dognews.se en artikel om exakt samma sak, om den otroliga prisskillnaden mellan klinikerna då man drar ut mjölktänder.

Evidensia tar ca 7000 kr för att dra ut mjölktänder på en valp medan en privatklinik tar 1500 kr för samma ingrepp? En hundägare bokade tid hos Evidensia, fick ett kostnadsförslag på ca 7000 kr för att dra ut ex antal mjölktänder på sin hundvalp. Hundägaren kontaktade uppfödaren som höll på att få en chock, det mesta uppfödaren någonsin betalt för att dra ut mjölktänder var 2570 kr. Normalt har hen betalt ca 1500 kr för samma ingrepp.

Nu kräver riksdagsledamoten Michael Rubbestad (SD) att det görs en statlig utredning där man undersöker möjligheterna att reglera kostnaderna för djursjukvård och inför ett sorts kostnadstak.

Motion om djurförsäkringar

För att säkerställa att inte fler djur än nödvändigt skall behöva avlivas i de fall äga­rens ekonomi inte tillåter den vård som krävs behöver frågan om ett kostnadstak för veterinärvårdskostnader utredas vidare, anser Michael Rubbestad. Även ett förslag i motionen är att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar.

I ett fall som granskats av TV4Nyheterna nästan fyrfaldigas fakturan när veterinären fick veta att djuret var försäkrat.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

  1. Snikmorsan skriver:

    Det är bra det👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s