Ny studie: hundbajs kan förstöra biologisk mångfald

Varje år uppskattas hundbajs och hundkiss i naturen tillföra marken i snitt 11 kilo kväve och 5 kilo fosfor per hektar enligt en studie av fyra naturreservat som ligger i Belgien och som har ingått i en studie som har publicerats i tidskriften Ecological Solutions and Evidence, skriver AB.

Om hundägaren håller hunden kopplad och plockar upp bajset efter sin hund, minskas tillförseln av fosfor med 97 procent och kväve med 56 procent, det beror på att hundbajset står för nästan allt fosfor medan kväve kommer från både avföring och urin.

Så att strunta i att plocka upp efter sin hund ute i skogen eller naturen är inte att rekommendera. I tex Belgien kan det bli tal om att förbjuda hundar i naturreservaten.

Studien kan även vara intressant för Sverige då hundbajs kan förstöra den biologiska mångfalden. Övergödning drabbar marker såväl som sjöar, vattendrag och hav, övergödning orsakas av allt för höga halter av kväve och fosfor.

Så att strunta i att plocka upp efter sin hund ute i skogen eller naturen är inte att rekommendera. I tex Belgien kan det bli tal om att förbjuda hundar i naturreservaten.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #tjolöholm #blanchebonde

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s