Aldrig förr har så många hundvalpar sålts vidare

valparna.png

Det är med stor sorg och vemod i hjärtat som vi har följt med vidare försäljning av Pomeranianvalpar på Blocket. Unga människor skaffar sig en så kallad ”modehund” och nu börjar det märkas på den stora ökningen av annonser på internet där mycket unga hundar säljs vidare.

Vi har under de senaste månaderna följt med annonser på Blocket där relativt unga personer säljer vidare sina Pomeranian hundar, ofta är hundarna under 1 år. I texterna i annonserna skriver man allt från allergi till ändrade livsförhållanden som orsak till försäljningen / omplaceringen.

Aldrig förr har så många unga Pomeranian hundar bytt hem som idag. Det är väldigt tråkigt då det går mode i en ras, att dessa små oskyldiga valpar skall behöva byta hem bara för att en ung person köpt sig en så kallad accessoar och inte haft en tanke på att de köpt en hundvalp som behöver kärlek, tid och fram för allt så lever en Pomeranian hund minst 12-16 år !!!

Till den som planerar att köpa sig en hundvalp – HAR DU TID MED EN HUNDVALP I DITT LIV?

Till uppfödaren som planerar sälja en hundvalp – Är en person som bara vill ha en hund som  accessoar det bästa hem du kan erbjuda din valp? Det känns som om en del yngre personer i dag inte har samma uppfattning om vad en hundvalp behöver eftersom de själva har blivit curlade av sina föräldrar så har de totalt tappat uppfattningen om ansvar.

De talas allt mer om egen tid bland småbarnsföräldrar – att man först skaffar barn och sen lämnar bort dem för att få ha sin högt prioriterade egentid. Detta fenomen finns nu också bland yngre personer som köper hundvalp, en hundvalp är krävande och plötsligt upptäcker man att man ”sitter fast” att man inte mera kan komma och gå som man vill utan man har ett stort ansvar för att ta hand om hunden!

TÄNK EFTER FÖRE NI KÖPER EN HUNDVALP!

Läs mera om vad du skall tänka på då du köper en Pomeranian valp här   (gäller förstås också andra raser)

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #kennelblackoranges #dvärgspets #sverigesgulligastehund #instagram #tävling

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s