Skillnad på pris och kvalitet på Pomeranian hunden

kvalitetpomeranian.jpg

Priset på en Pomeranian valp varierar stort – många undrar varför priset på en del valpar kan ligga under eller runt 20 000 och andra valpar kostar upp till 30 000 kronor. Svaret är kvalitet – se bild ovan. 

Det du skall titta efter då du köper en Pomeranian valp är hur föräldrarna ser ut – din valp kommer med ganska stor säkerhet att se ut som valpens föräldrar, som endera av dem eller en blandning av dem.

Be att få foto på mor och far till valpen, om både mor och far ser ut som den typ av Pomeranian du vill ha, så kan du känna dig ganska säker på att din valp också blir den typ av hund som du önskar dig. Vill du vara ännu mer säker på hur din valp kommer att se ut, be också att få se foton på mor och farföräldrar till valpen. Om uppfödaren inte vill eller kan sända dig dessa foton så skall du dra öronen åt dig och leta efter en annan uppfödare!

En rastypisk Pomeranian kostar mycket mera än en som inte är av god kvalitet.

Men se upp för lycksökare som precis startat sin uppfödning eller som bara är ute efter pengar. Du skiljer dem åt från seriösa kennlar genom att besöka deras hemsidor och se hur samtliga hundar på kenneln ser ut!

Läs mera om Att köpa en Pomeranian valp här

Pälsvård av Pomeranian

Pomeranian badas var sjätte vecka i Chris Christensen Spectrum one schampo som är för pälsar som kräver krispig textur och volym.  Och i Chris Christensen Spectrum One Conditioner som reparerar och skyddar utan att göra pälsen mjuk. Denna conditioner är speciellt framtagen för pälsar som kräver krispig textur och volym. Chris Christensen är det Bästa shampo för Pomeranian. Använd också Just Devine spray för att undvika tovor i pälsen på din Pomeranian.

IMG_8033 (2)

Tre fantastiska Pomeranian hundar med otroliga pälsar av god kvalitet från Kennel Black Orange’s

SVERIGES GULLIGASTE HUND

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #kennelblackoranges #dvärgspets #sverigesgulligastehund #instagram

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skillnad på pris och kvalitet på Pomeranian hunden

 1. Liza skriver:

  Lögn om bilderna. De med kvalitét kanske får BSD och de med inte kvalitet har sett bra ut förut. Min hade kvalitét seriös uppfödare reggad osv osv fick patella, BSD o tracheal collaps… Ser ut som en naken hund. I framtiden avlas det på naken pomeranianer. Tack för ordet

  • dognewss skriver:

   Hej, Så synd att din hund insjuknade i dessa sjukdomar som är vanligt för rasen. Som uppfödare skall man informera köparen om att Pomeranian rasen är behäftad med dessa sjukdomar och alla i rasen kan insjukna i dessa sjukdomar och även andra sjukdomar. Som köpare skall man läsa på allt om rasen och lära sig vilka sjukdomar som finns och risker med rasen. Alla hundraser är behäftade med någon sjukdom och det bör köparna känna till innan man skaffar sig en valp.

 2. Elina Olsson skriver:

  Hej vad är skillnaden mellan kvalité och inte kvalitet?

  • dognewss skriver:

   De som är kvalitet motsvarar rasstandarden för rasen Pomeranian medan de andra inte gör det. Dessutom är oftast föräldradjuren utställda med höga resultat och även oftast knäledsgranskade och ögonlysta med godkända resultat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s