Tullen slår larm om smuggelvalpar

 

tullen2.jpg

Foto: Tullen

”Folk blir blinda när de ser söta valpar”

Hundvalparna slängs ut på balkonger mitt i vintern eller låses in i små källarutrymmen. Till slut måste de avlivas. – Så länge det finns en marknad produceras fler valpar, säger tullaren som slår larm om hundsmuggling.

Många hundvalpar är så sjuka att de dör i sitt nya hem, men om veterinären lyckas bota valpen blir det en faktura på 35 000 till 40 000 kronor. Även om köparen har tecknat en försäkring gäller inte den när man upptäcker att det är en utländsk hund. Ibland lyckas tullen stoppa smugglingen redan vid gränsen. Men om alla papper ser ut att vara i ordning kan tullen oftast inte göra någonting utan hundvalparna förs in i landet och säljs till godtrogna svenskar som sen kan få en otrevlig överraskning om valpen är sjuk.

Många valpköpare vill ha sin hundvalp billigt och man vill ha sin valp snabbt. Därför ökar försäljningen av valpar och vuxna hundar som kommer från dåliga förhållanden utomlands.

Tänk på att en hundvalp INTE är en sak, inget man köper samma dag man kontaktar en uppfödare eller ser en annons, låt det ta tid att hitta den rätta hundvalpen. För att få köpa en hundvalp från en seriös och känd uppfödare kan det ta månader eller till och med år innan du får köpa din valp!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #kennelblackoranges #dvärgspets #sverigesgulligastehund #instagram #köpahund #köpavalp #köpapomeranian #pomeranianvalp #hundvalpHusdjur

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s