Hundar och hästar i stallet

Som du säkert redan noterat så är det inte alls ovanligt att hästfolk också har hundar, hundar som springer lösa i stallet. Det här fungerar oftast friktionsfritt om hunden och hästarna är bekanta med varandra, men om det kommer in en ny häst i stallet är det inte alls säkert att det fungerar lika bra.

a
En häst kan orsaka stor skada på en hund så om du har din hund lös i stallet så är det också viktigt att du litar på att den anpassar sig efter hästarna och de kutymer som gäller i stallet. Funkar det bra så är det optimalt att ha med sig hunden i stallet, särskilt om man har en travhäst som kräver mycket tid och engagemang av dig som är ansvarig för att träna hästen.

q
Alla som har eller har haft en travhäst vet att det innebär oerhört hårt arbete och en massa mängdträning. Så länge man inte kör sulky med hästen så passar det utmärkt att ha hunden med på promenader och andra typer av träningar med hästen, det brukar både hästen och hunden uppskatta. Dock är det viktigt att träna hunden ordentligt så att den inte springer under hästens ben eller dylikt.

a
Om du har ambitioner att tävla med din travhäst så är det effektfullt att börja marknadsföra hästen redan på ett tidigt stadium, till och med långt innan den har börjat tävla. På den välbesökta travsajten trav.se  kan du skapa din egen travblogg, läsa andras bloggar och ta del av en massa annat intressant som hör travvärlden till. Det är också ett sätt för dig som är en travintresserad tränare att skapa dig ett namn i branschen, ta del av intressanta speltips och mycket annat smått och gott om trav.

q
Hästar och hundar går i regel bra ihop men med tanke på att hästen är ett så enormt mycket större och tyngre djur så är det viktigt att hunden anpassar sig efter det, om du tränar hunden att vara med i stallet redan från låg ålder så brukar det lösa sig bra till slut. Var dock alltid försiktig när du introducerar hunden för en ny häst och gör det alltid under väldigt kontrollerade former.

q

SVERIGES GULLIGASTE HUND

 Husdjur

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s