Hampafröolja ger hunden de optimala förhållandet mellan omega-3 och omega-6

hampafrö.jpg

Hampafröet är ett fascinerande litet frö som anses vara en riktig ”superfood”. Det är faktiskt ett av de mest näringsrika fröer som finns. Från hampafrön gör man hampafröolja som ger hunden de optimala förhållandet mellan omega-3 och omega-6.

Hampafröolja är en suverän källa för essentiella fettsyror, fettsyror som hunden inte själv kan producera som måste tillföras i maten. WHO (världshälsoorganisationen) har erkänt hampa som ett livsmedel för optimal balans (proportionerna 3:1) mellan fettsyrorna omega-6 och omega-3. Som ett livsmedel kan hampa definitivt bidra med mycket värdefull näring.

Säkrare än fiskolja

Flera kända tillverkare av omegaoljor för hundar använder hampafröolja i sina produkter och tillsätter ryps- och linfröolja och tar ett svindyrt pris för produkten. Ekologisk hampafröolja finns att köpa i olika hälsokostaffärer till betydligt billigare pris än hundprodukter.

Det finns inga rapporterade biverkningar vid användandet av hampfröolja till hundar, något man inte kan säga om fiskolja.

Man använder värme för att bearbeta fiskolja, vilket gör den instabil. Fiskoljan kan härskna väldigt lätt, och det betyder att det kan orsaka inflammation hos din hund. Eftersom en av de främsta anledningarna att ge hundar fiskolja är att hantera inflammation är detta ett problem! Hampfröolja är kallpressad, vilket gör den stabilare än fiskolja … så det är mindre sannolikt att den oxiderar eller härsknar. (Men du ska förvara den i kylskåpet för längre hållbarhetstid).

Fiskolja kan innehålla kvicksilver, strålning och andra föroreningar. Organisk hampfröolja odlas utan bekämpningsmedel eller andra toxiner. Hampplantan har också ett långrotsystem som hjälper till att regenerera frisk jord.

Hållbarhet är också ett stort problem med fiskolja. Fisk i oceanerna blir utarmade och med hjälp av fiskolja avlägsnas en matkälla för andra havsdjur. Hampa är en hållbar gröda som är lätt att odla i många olika klimat och jordtyper – det sägs faktiskt att den växer som ogräs!

Omega förstörs av ljus och syre

Många hundfoder innehåller idag extra fettsyror men problemet är att de oxideras och förstörs snabbt.

Omega-fettsyror är otroligt känsliga för ljus och syre. De tillsatta nivåerna bryts gradvis ned efter att fodret tillverkats och förpackats.

Oxiderad Omega har motsatt effekt och kan vara rent skadlig för hunden.

Det är viktigt att Omega oljan är förpackad på helt rätt sätt. Aluminiumflaska eller mörk glasflaska gör att oljan inte utsätts för det skadliga ljuset som får oljan att härskna/oxidera (som kan göra hunden sjuk).

Hampa är den enda växten i världen som är ett komplett protein

De livsnödvändiga fettsryrorna kan inte hunden producera själv utan måste tillföras till maten. Det är därför hampfröolja som tillägg eller ingrediens i hundfoder är en viktig del. Proteinet i hampa smälter lätt och kan eventuellt vara ett alternativ eller kompletterande proteinkälla i maten men mer forskning behövs.

Hamp Food Australia, en hamp advocacy grupp som säljer hampa produkter men inga husdjursprodukter, rapporterar att hundens hälsoeffekter från hampa protein inkluderar:

• Stärker immunförsvaret

• Stödjer en hälsosam vikt

• Ökar energin

• Förbättrar hud och päls

Medan användandet av hampa i husdjursprodukter fortfarande är i sin linda börjar veterinärerna långsamt upptäcka värdet av denna mirakelprodukt.

”Hundar är övervägande köttätande och byggda för att äta kött. Det är därför som hampfröolja och hampa proteinprodukter måste läggas till som tillägg till kosten … inte som ersättare. ”

Hampfröolja för hundar

De flesta hundfoder är som ”snabbmat” för människor – utan alla näringsämnen och görs bara för att smaka gott. Hampfröolja är bättre än oljebaserade oljor av fisk eller linfrö eftersom det naturligtvis har det perfekta Omega-6 och Omega- 3 förhållandet (3: 1) av fettsyror som din hund behöver. Hampafröolja återfuktar hundens hud och päls på rätt sätt, eftersom det är en ört och har nästan inga biverkningar som fiskolja kan ha – men det måste administreras i rätt mängd. Hampfröolja förhindrar hundens hudsjukdomar som torr nos, hudeksem, hudutslag, allergier och andra hudproblem.

Hampfröolja kan förbättra blodcirkulationen och stimulera hundens kognitiva tänkande. Dessutom ger hampafröoljan en bättre pälstillväxt och hjälper till vid fällning.

Här är den rekommenderade dosen av hampfröolja för hund:

• 5 kg = 1 ml

• 10 kg = 1,5 ml

• 15 kg = 2 ml

• 20 kg = 2 ml

• 25 kg = 3 ml

• 30 kg = 3,5 ml

• 35 kg = 4 ml

• 40 kg = 4,5 ml

• 45 kg + = 5 ml

Källa http://www.arrfscarf.com/blog/hemp-for-dogs

Källa: https://www.dogsnaturallymagazine.com/5-reasons-to-use-hemp-oil-for-dogs/

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hampafröolja #omega3 #omega6 #fettsyror

#pomeranian #hundarHusdjur

#hund #hundar #hundblogg #dognews #allergivänlig #hundras #labradoodel #pomeranian #pudel

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s