Flera friska Pomeranian hundar har dött av narkos den senaste tiden

Bild: Kennel Black Orange’s http://www.blackoranges.se/

Flera småhundar har de senaste två veckorna dött av narkos under rutiningrepp hos veterinären. Vet inte veterinärerna hur lite narkos en hund tål?

Vanligen dör 1 hund på 1000 vid sövning, men de senaste veckorna har 3 unga friska Pomeranian hundar dött hos olika kliniker vid sövning vid tandstensputsning eller annat rutiningrepp.

Förvånansvärt många småhundar har inte vaknat eller vaknat med svåra skador efter sövning hos veterinär de senaste veckorna. En av hundarna fick åka hem från veterinären men väl hemma började hunden bajsa blod och kördes akut in till veterinären där den fick behandling. Följande dag var hunden blind och bara dagar efter sövningen tvingades man avliva hunden på grund av svåra hjärnskador.

För drygt 1 år sedan dog en Golden Retriever av en chock efter en sövning vid en analsäckoperation.

Hunden Bonnies njurar förstördes vid narkos

Vi förlorade vår egen hund i juli i år, hon sövdes ner för tandstensputsning, hon var väldigt sömnig och borta då vi hämtade henne och vaknade inte mera den dagen. Dagarna efter sövningen ville hon inte äta, hon ville inte gå på promenad och allt hon fick i sig kräktes hon upp. Vid ett blodprov konstaterades att hennes njurar var förstörda och vi tvingades att låta henne somna in. Vi har inte kunnat prata om detta förrän nu, flera månader senare, det är som ett öppet sår att förlora sin älskade hund i en ålder av 6 år då hon borde leva till minst 15 år.

Alla dessa hundar ovan har varit unga och friska innan sövning. I samtliga fall har hundägaren tvingats betala dyra arvoden för behandlingen bara för att få hem sin älskade vän i en urna!

Vi kan tänka oss att mörkertalet är stort, hur många hundar dör av sövning egentligen? Varför dör så många hundar av narkos? Vet inte veterinärerna hur lite narkos hundar tål?

Sveriges Gulligaste Hundar

#hund #hundar #hundblogg #sverigesgulligastehund #hundvalp #Pomeranian #narkos

Husdjur
Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s