Fem anledningar till att folk skaffar hund

Hunden har varit människans bästa vän i nästan 15 000 år – och i samband med att vårt samhälle hela tiden förändras, får vår fyrbenta bästis alltid nya syften. Idag mer än någonsin är det hundens personlighet som främjar vårt individuella liv. Här kommer fem anledningar till att folk skaffar hund idag.

De är pålitliga och lojala

Det som kännetecknar vänner är att man kan lita på dem i vått och torrt. Hundar har en förmåga att alltid vara där, oavsett vilka utmaningar livet ställer oss. Vi kan alltid räkna med att den är på plats för att se en igenom svårigheter, helt utan klagomål. Att ha en så lojal vän vid sin sida lyfter levnadsstandarden enormt, och kan mycket väl vara anledningen till att hundägare har längre livslängd.

Vardagsnöjen blir bättre med hund

Typiska aktiviteter som vi normalt sett ägnar oss åt själva blir mer givande när vi har en hund omkring oss, även om hunden själv inte deltar aktivt i nöjet. Och även om de inte är särskilt intresserade är den positiva energin trevlig att ta in när man själv roar sig. Oavsett om man kollar serier på Netflix, streamar sport på https://se.unibet.tv/ eller ser nyheterna på TV, kan det vara lite trevligare om hunden är i närheten. Sedan händer det även att hundarna själva är nyfikna på vad som händer på TV:n, vilket förklaras med att de stimuleras av olika bildrörelser och ljud. Och detta gäller förstås oftast när det visas andra hundar, eller när det sägs uppmuntrande ord.

De lyfter vårt sociala liv

Hunden ser till att vi aldrig känner oss ensamma, vilket också kan inspirera oss till att ge oss in i sociala sammanhang med andra människor. Och de fungerar även som en stöttepelare när man interagerar med främlingar, inte bara för att för deras historiska roll som människans beskyddare, utan också för sin kapacitet att stärka vår självsäkerhet. En hunds attraktionskraft kan dessutom få andra människor att våga gå fram och socialisera med en, så de kan alltså hjälpa ägaren att utöka sitt sociala nätverk.

De gör oss mer aktiva

De olika hundraserna har också olika mycket behov av fysisk aktivitet. Men samtliga har gemensamt att de behöver tas ut på promenader med jämna mellanrum. Som hundägare har man därmed alltid incitament att leva aktivt, och tillgodose hundens behov av att få utlopp för energi. Då vi människor, precis som hunden, behöver regelbunden fysisk aktivitet för att må bra kan införskaffandet av en hund ses som en investering i sin egen hälsa.

De ger oss ansvar och syfte

Att ta hand om en hund är ett stort ansvar. Och de kräver såväl uppmärksamhet som tålamod och kunskap. På många sätt är det en utmaning att vara hundägare, men en främjande sådan, då utmaningar har en tendens att göra att vi utvecklas som personer. En av de främsta anledningarna till att skaffa hund är just för att det ger oss ett syfte, något som vi måste göra, och som hjälper oss att blir bättre.

Anledningar till att folk skaffar hund:

● De är lojala kompanjoner

● De främjar vårt sociala liv

● De gör vanliga nöjen mer njutbara

● De bidrar till ett aktivt liv

● De ger oss ett syfte

Sponsrad artikel 

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s