Flera friska Pomeranian hundar har dött av narkos den senaste tiden

Foto. Pixabay

Ifjol höstas skrev vi om hur flera friska Pomeranian hundar dött vid sövning, vid tandstensputsning eller kejsarsnitt. Nu får vi in rapporter om att minst 2 Pomeranian hundar och en Papillon har dött vid tandstensputsning, kejsarsnitt eller vid operation av livmodern de senaste veckorna.

En av hundarna dog vid ett kejsarsnitt på en Djurklinik i Göteborg, de två andra har dött på två olika kliniker i Oslo trakten i Norge. En av Pomeranian hundarnas ägare förlorade sin andra hund ifjol även då vid sövning vid tandstensputsning. Den andra hunden i Norge dog efter att veterinären sövde hunden för att avlägsna livmodern.

Alla dessa hundar ovan har varit unga och friska innan sövning. I samtliga fall har hundägaren tvingats betala dyra arvoden för behandlingen bara för att få hem sin älskade vän i en urna!

Vi kan tänka oss att mörkertalet är stort, hur många hundar dör av sövning egentligen? Varför dör så många hundar av narkos? Vet inte veterinärerna hur liten dos småhundar tål?

År 2012 skedde dödsfall vid en av 1 800 narkoser. I samband med sövning kan naturligtvis även lindrigare tillbud inträffa. Kraftiga blodtrycksfall, andningsstillestånd och oväntade reaktioner uppträder då och då.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #pälsvård #dashingdogs #hundensdag

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s