Hunden mår dåligt av bestraffning – kan få långsiktig negativ effekt

Foto: pixabay

Forskning, en studie visar att bestraffning av din hund kan resultera i ”långsiktiga negativa effekter på hundens mentala mående”. Resultatet visar att hundar som tränats med bestraffning och skäll mådde sämre jämfört med de hundar som tränats med belöningsbaserade metoder, både på kort och lång sikt, skriver msn.com.

Ett portugisiskt forskarteam kom fram till att hundar som tränas med så kallade ”hårda metoder” uppvisar stressrelaterat beteende. Även hundens kroppshållning förändras, hunden blir mer pessimistisk och de fick högre nivåer av kortisol efter ett träningspass.

De hundar som tränas genom belöning är mycket gladare och positivare till livet och en mera harmonisk familjemedlem.

Genom att gömma en skål med korvbitar i rummet kunde man klart se att de hundar som tränades genom belöning var nyfikna och glatt nosade upp skålen med korvbitar, medan de hundar som tränats genom bestraffning inte visade samma intresse av att leta.

För att få en glad och trevlig hund skall du aldrig skälla på hunden, belöna hunden då den gör rätt.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #pälsvård

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s