Blandrashundar kostar nu upp till 70 000 kronor

Foto: Unsplash

Priset på hundar har rusat i höjden under pandemin, nu är det inte ovanligt att man får betala upp till 70 000 kronor för en blandrashund, som man tidigare kunde köpa för några tusenlappar.

För bara några år sedan kostade en blandrasvalp 2-3000 kronor, idag kan du få betala mellan 25 000 – 70 000 kronor för en blandrasvalp, som du inte vet någonting om, du har ingen vetskap valpens bakgrund och eventuella sjukdomar hos föräldradjuren.

Risken för att bli lurad är stor, hundvalpar säljs på sociala medier och webbsidor, ibland med konstiga förbehåll. Det finns inga som helst garantier då du köper en blandrashund, du vet inget om dess ursprung i värsta fall är valpen uppfödd på en valpfabrik i ett trångt litet smutsigt utrymme utan dagsljus och utan mänsklig kontakt.

LÅT DIG INTE BLI LURAD!

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #tjolöholm #blanchebonde

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s