Träffa Indy på Tjolöholms slotts skördefest den 4-5 oktober

skördefest

För tredje året i rad kommer Indy att vara med Kennel Black Orange’s och representera rasen Pomeranian även tidigare kallad Dvärgspets på Tjolöholms slotts årliga skördefest.

Vi har en egen monter där du kan träffa alla hundarna och speciellt Indy och klappa honom och bli fotograferad med honom med din egna kamera om du så önskar.

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

Här läser du mera om Tjolöholms slotts kennel och Pomeranian hundarna.

skörde

Du kommer också att få träffa ”Chanel” som spelar hunden Batman i Årets stora äventyrsfilm Pojken med guldbyxorna

När skörden är bärgad ställs det till med fest på Tjolöholms slott! Under två dagar den 4-5 oktober 2014 säljer lokala matproducenter höstens nyskördade delikatesser. I slottets salar och salonger kan besökarna följa med på en slottsvisning med smakprov. Hela godset är fyllt med aktiviteter – hälsa på gårdens alla djur, njut av halländsk dans och folkmusik, lär dig mer på miniföreläsningar och se ett levande lantbruk med alla dess maskiner. I Storstugan serveras en härlig lunch gjord på gårdens råvaror.

HÄR hittar du programmet till Tjolöholms slotts skördefest år 2014

IMG_1221Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s