Grässtrå i nos och svalg på Pomeranian

gräs

Se upp med grässtrå – en Pomeranian hund som äter gräs löper en stor risk att få grässtrå som fastnar i nos och svalg och kan behöva veterinärhjälp för att få bort det. 

Grässtråt på bilden ovan har jag idag lyckats få ut genom nosen på vår Pomeranian hund, efter flera timmars jobb. Hunden hade svåra problem att andas, dricka och äta och var märkbart tagen av grässtråt som satt fast mellan svalg och nos.

grässtrå.jpg

Gräs av den grövre varianten som på bilden ovan fastnar lätt i nos och svalg på en Pomeranian hund. Se upp om du har en hund som äter gräs – det är ett stort problem för många Pomeranians med gräs som fastnat i halsen.

Flera Pomeranian hundar får varje sommar åka in till veterinär för att sövas ned och få bort taget grässtrå som sitter fast mellan svalg och nos.

Ett grässtrå som fastnat i svalget / nosen på en Pomeranian irriterar hunden väldigt mycket. Hunden nyser, fnyser och försöker kräkas, ibland kan det vara svårt att se skillnad på om hunden lider av grässtrå i svalget eller om den har kennelhosta.

Du kan prova ge hunden torrt knäckebröd (insmetat med leverpastej) eller kokt broccoli eller kokt sparris som förhoppningsvis drar med gräset ned i magen eller rubbar det så hunden lyckas nysa ut det.

Vårt råd är att inte låta en Pomeranian hund äta gräs!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #kennelblackoranges #dvärgspets #sverigesgulligastehund #instagram

Det här inlägget postades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s