Veterinären säger: exceptionellt många hundar sjuka i magsjuka

IMG_7287

Veterinär Gustaf Elsing på Lerums djurklinik säger att det varit exceptionellt många hundar sjuka i magsjuka efter hundutställningen MyDog.

Vi träffar veterinär Gustaf Elsing på kliniken i Lerum dit vi åkte med en av våra hundar som insjuknade i magsjuka i natt. Vi är inne på andra veckan av magsjuka hundar efter att vi deltog på hundutställningen MyDog. Vi skrev tidigare om hur en av våra hundar fick ligga i dropp och vi trodde att vi efter den senaste helgen hade klarat oss ur detta men fortfarande insjuknar en del av hundarna.

IMG_7288

Veterinär Gustaf Elsing förklarar att det alltid är stor risk med smittspridningar på inomhusutställningar, där många tusentals hundar möts på en liten yta. Lite som när många barn träffas på dagis och det sprids en massa sjukdomar.

Veterinär Gustaf Elsing säger att kliniken varje år efter MyDog får ta emot telefonsamtal och ett stort antal patienter som blivit smittade av kennelhosta eller magsjuka. Man kan tydligt se ett mönster säger veterinären, dagarna och veckorna efter hundutställningen ringer det oroliga hundägare som söker hjälp för sina sjuka hundar.

Denna magsjuka som går i år är extra svår, det är kaskadkräkningar och diarrér som håller på i flera dagar. Hundar riskerar att torkas ut och veterinärens råd är dropp och canikur eller motsvarande medicin mot diarré.

 

#lerumsdjurklinik #veterinär #veterinärgöteborg #göteborg #alingsås #lerum #mark #hyssna #skene #kinna #borås #mölndal #mölnlycke #ale #skepplanda #djurklinik #magsjuka #mydog #mydog2018

 

SVERIGES GULLIGASTE HUNDHusdjur

Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s