Ge INTE lugnande för människor till hunden

Ge INTE hunden lugnande för människor i nyår, det gör din hund trött och då är risken stor att den bli ännu räddare när den tappar flyktförmågan. Om du MÅSTE ge hunden medicin mot rädsla vid fyrverkerier, ge den läkemedel avsett till hund.

Sileo för hund verkar direkt. Det doseras i hundens mun, mellan kinden och tandköttet, med en oral spruta. Sileo skall ges när hunden visar första tecknen på rädsla och det är inte sederande och ska inte göra hunden slö och dåsig. Men endel hundar kan få den biverkan. Sileo är receptbelagt och skrivs ut av veterinär och ska användas enligt veterinärens rekommendation.

Den första dosen ska ges så snart hunden uppvisar de första tecknen på oro, eller när ägaren upptäcker ett typiskt stimulus (t.ex. ljudet av fyrverkerier eller åska) som framkallar ångest eller rädsla hos hunden i fråga. Typiska tecken på ångest och rädsla är flämtande, darrningar, vandringsbeteende (frekvent byte av plats, springer runt, rastlöshet), söker människor (klänger, gömmer sig bakom, krafsar, följer efter), gömmer sig (under möbler, i mörka rum), försöker fly, fryser, (avsaknad av rörelser), vägrar att äta mat eller godis, kissar på olämpliga platser, okontrollerad avföring, salivering etc.

Om händelsen som framkallar rädslan fortsätter och hunden visar tecken på oro och rädsla igen, kan en ny dos ges när 2 timmar har passerat från den tidigare dosen. Upp till fem doser av läkemedlet kan ges vid varje behandlingstillfälle.

Hunden ska inte få Sileo om den

har allvarlig lever-, njur- eller hjärtsjukdom, är överkänslig mot den aktiva substansen eller mot något hjälpämne, eller är dåsig på grund av tidigare medicinering.

Sileo kan orsaka följande biverkningar.

Vanliga reaktioner:

blekhet i slemhinnorna på applikationsstället, trötthet (sedering), kräkningar eller okontrollerad urinering.

Mindre vanliga reaktioner:

ångestsvullnad runt ögonen, dåsighet eller lös avföring.

Rasta hunden ordentligt tidigt på dagen innan smällandet börjar, men ha inte hunden lös under dagarna kring nyår.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #dashingdogs

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s