Grässtrå i nos, halsen och svalg på Pomeranian

Se upp med grässtrå – en Pomeranian hund som äter gräs löper en stor risk att få grässtrå som fastnar i nos och svalg och kan behöva veterinärhjälp för att få bort det. 

Grässtråt på bilden ovan har jag idag lyckats få ut genom nosen på vår Pomeranian hund, efter flera timmars jobb. Hunden hade svåra problem att andas, dricka och äta och var märkbart tagen av grässtråt som satt fast mellan svalg och nos. Hunden skakade på huvudet och fnyste och nyste så den knappt kunde stå på benen, till sist höll jag hunden i famnen och så den kunde nysa ut gräset. Man kan också ibland se gräset åka ut och in ur nosen då hunden försöker nyas ut det. Då får man passa på med en pincett och försöka få tag på gräset innan det åker in i nosen igen.

Foto: pixabay

Gräs av den grövre varianten som på bilden ovan fastnar lätt i nos och svalg på en Pomeranian hund. Se upp om du har en hund som äter gräs – det är ett stort problem för många Pomeranians med gräs som fastnat i halsen.

Flera Pomeranian hundar får varje sommar åka in till veterinär för att sövas ned och få bort taget grässtrå som sitter fast mellan svalg och nos.

Ett grässtrå som fastnat i svalget / nosen på en Pomeranian irriterar hunden väldigt mycket. Hunden nyser, fnyser och försöker kräkas, ibland kan det vara svårt att se skillnad på om hunden lider av grässtrå i svalget eller om den har kennelhosta.

Du kan prova ge hunden torrt knäckebröd (insmetat med leverpastej) eller kokt broccoli eller kokt sparris som förhoppningsvis drar med gräset ned i magen eller rubbar det så hunden lyckas nysa ut det.

Vårt råd är att inte låta en Pomeranian hund äta gräs!

SVERIGES GULLIGASTE HUND

Den här sidan ägs av Kennel Black Orange’s och Tom Puss Pomeranian 

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s