Så tar du hand om din Pomeranian och pälsvård

Pälsvård av Pomeranian

Pomeranian badas var sjätte vecka i Chris Christensen Spectrum one schampo som är för pälsar som kräver krispig textur och volym.  Och i Chris Christensen Spectrum One Conditioner som reparerar och skyddar utan att göra pälsen mjuk. Denna conditioner är speciellt framtagen för pälsar som kräver krispig textur och volym. Chris Christensen är BÄSTA schampo för en Pomeranian! En Pomeranian kräver ett schampo som ger den riktiga krispigheten textur och volym, ett schampo av proffs för proffs. Ett känt schampo som de främsta uppfödarna använder världen över.

Vi använder bara de bästa produkterna till våra hundar, vårdar du din hunds päls rätt så kommer den att vara fluffig och vacker livet ut.

Det är inte alltid så att hundspa använder rätt produkter – hundspa använder produkter som är allround men inte alltid passar perfekt för att bevara och sköta om pälsen på just din hundras. Även om en produkt har en Pomeranian bild på sin förpackning så betyder det inte att den är framtagen just för att på bästa sätt ta hand om just rasen Pomeranian. Det finns många marknadsföringstrick, så se upp för fallgropar.

Vi har 30 års erfarenhet av att ta hand om rasen Pomeranian och deras pälsar. Du kan se våra hundars pälsar på vår hemsida Kennel Black Orange’s

Tappa upp ett lagom varmt badvatten, tillsätt schampo direkt i vatten innan du sänker ned valpen i badvattnet….

Gnugga aldrig pälsen utan använd tex en plastmugg som du fyller med vatten och försiktigt häller badvatten över valpen med…

valpen njuter av badet i det varma vattnet….använd fetvadd i öronen så valpen inte får in vatten i dem …akta även valpens ögon….

alltid i pälsen riktning aldrig mothårs så du orsakar tovor i pälsen….valpen skall vara väl borstad innan bad, red ut alla tovor innan du börjar bada…..

varsamt badar du valpen, tappa sen ut vattnet och skölj noggrant i minst 5 minuter hela valpen så du säkert har sköljt ur all schampo

Innan du fönar skall du använda Chris Christensen spray Just Divine som hjälper dig att hålla hunden helt fri från tovor.

Använd kardan under hela föningen, föna aldrig utan att borsta samtidigt för att få mesta volym och tovfri päls.

Man skall se upp så att man inte har en allt för varm fön, speciellt då man fönar en hanhund så att man inte blåser för varm luft på hundens testiklar. När hunden är torr borstas den noggrant igenom, hår lager för lager så att all päls är igenom borstad. Det är viktigt att få hunden att se så välborstad ut som möjligt speciellt om man skall ställa ut den. Inga tovor är tillåtna, kom ihåg att du aldrig skall klippa bort några tovor. Med en liten karda och Just Divine spray kan du lätt borsta ur tovorna och på så sätt får hunden behålla sin päls.

IMG_0763

så här mjuk och go kan man bli av ett bad

nöjd och belåten ute i gröngräset efter badet

Läs också Pälsvård av en Pomeranian på länken under

Läs om varför Pomeranian hunden INTE skall äta fiskolja eller laxolja

SVERIGES GULLIGASTE HUND

 Kennel Black Orange’s och Tom Puss Pomeranian 

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #pälsvård

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s