Hund nekades vård hos veterinär – dog i bilen

Foto: pixabay

I söndags blev chihuahuan Pelle svårt sjuk och kämpade för att kunna andas. Pelles matte Teresia Olander, från Gagnef, ringde runt till veterinärer i timmar men nekades överallt. Nu ryter hon ifrån mot djursjukhusen, skriver msn.com.

I förra veckan insjuknade Teresia Olanders chihuahua i Kennelhosta, som är ett samlingsnamn för olika smittsamma luftvägsinfektioner hos hundar, med kikhosteliknande symtom, och vanligtvis även en kortare febertopp.

Kennelhosta går oftast över av sig själv, men för valpar och äldre hundar kan det vara farligt och för chihuahuan Pelle blev tillståndet värre och värre.

Läget blev snabbt akut

Läget för hunden Pelle blev sämre och sämre, fyra dagar efter att Pelle visade symptom på kennelhosta fick han svårt att andas.

Ägaren kontaktade Anicura Falu djursjukhus men hon nekades på grund av att kennelhosta är så smittsamt. Efter det tog hon kontakt till distriktveterinär i Mora och Hedemora, de kunde endast erbjuda avlivning i bilen då de var så upptagna med annan patient. Uppsala djurklinik stänger kl 22.00 och Teresia ringde kl 21.00 så hon skulle inte hinna dit enligt kliniken.

Efter ett samtal till online veterinärrådgivning fick hon lov att ändå åka till Uppsala. Men då var läget väldigt dåligt för hunden. Teresia kände sig uppgiven då hon blivit nekad att åka till Uppsala tidigare på kvällen, och nu plötsligt skulle det gå bra att komma då en onlineveterinär kopplats in?!

Hos Vetpris.se hittar du enkelt den veterinärklinik som har jouröppet – kolla sökfunktionen på hemsidan till Vetpris.se här

I bilen på väg mot Uppsala blev Pelle väldigt dålig, nu var tungan blå och Teresia kände att hoppet var ute. Dottern körde bilen och de hann till Säter där drog Pelle sitt sista andetag och somnade in i bilen. Teresia är ledsen och arg över att sjuka djur inte ska kunna få hjälp.

Vad tycker du? Har du varit i motsvarande situation?

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #pälsvård

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s