Många svartjobb inom hundkurser och ringträningar

Foto: pixabay

Nu finns det flera unghundar och valpar än någonsin som alla står i kö för att komma med på olika kurser, allt från valpkurs, unghundskurs till social- och ringträningar samt agility med mera. Var då uppmärksam med att du inte gynnar svartjobbare utan att du vet att den som håller kursen betalar skatt för sin lön. Oftast ser du det redan på priset på kursen, är det för billigt för att vara sant så är det oftast så också.

Överallt på olika sidor på facebook ser man flashiga annonser om olika hundkurser, socialträningar, valpkurser, ringträningar, agility ja listan kan göras lång.

Hur upptäcker du svartjobbare?

Har du någonsin tänk på om du gynnar svartjobb genom att gå på kurs med din hund? Ställ dig frågan, hur kan en del kurser vara väldigt mycket billigare än andra kurser? Det kanske inte är så att den seriösa skattebetalande hundinstruktören är dyr, istället kan det vara så att den andra kursens instruktör jobbar svart, även om det ligger ett företag bakom annonsen?!

Personer som arbetar svart förlorar samhällets skyddsnät. Samhället i sin tur går miste om cirka 65 – 70 miljarder kronor varje år i uteblivna skatteintäkter. Samtidigt drabbas seriösa företag eftersom de har svårt att konkurrera med företag som anlitar arbetskraft svart.

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #hundvalp #hundraser #hunduppfödare #tjolöholm #blanchebonde #göteborg #borås #blackoranges #kennel #hundras

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s