Funderar du på att hjälpa djur i Ukraina? Läs detta

Foto: pixabay

Force majeure-undantag gäller när sällskapsdjur kommer med sina ägare på flykt från Ukraina. Vilka åtgärder som är nödvändiga bedöms från fall till fall.

I grunden handlar bedömningarna om vilken smittskyddsmässig risk djuren kan innebära och hur den risken kan hanteras så att inte folkhälsan eller djurhälsan i Sverige äventyras. Ukraina är ett högriskland för rabies och har varje år flera fall hos både hundar och katter.

Gatuhundar och djur från rescuecenter

I detta akuta skede fokuserar Jordbruksverket på att lösa situationen för de flyktingar som reser med sina sällskapsdjur. När det gäller införsel av gatuhundar eller djur från rescuecenter avråder Jordbruksverket från att genomföra dessa. Force majure-undantag är bara möjligt för sällskapsdjur som reser tillsammans med sina ägare, inte för adoptions- eller räddningshundar som samlas in och där ägare och ursprung är okända. Dessa innebär en alltför stor smittorisk.

Källa. Jordbruksverket

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #hundvalp #hundraser #hunduppfödare #tjolöholm #blanchebonde #göteborg #borås #blackoranges #kennel #hundras #widforss

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s