Hur kan vi göra våra hundar lyckligare med 2 knasiga tips?

Som vi älskar alla dessa underbara själar som bor inuti en kropp med fyra ben, blöt nos och ögon som stirrar in i din själ och överöser dig med kärlek. Jag pratar såklart om människans bästa vän – hunden. Hundar har en förmåga att läka sår med sin närvaro. De kan guida oss när vi behöver hjälp och de finns alltid vid din sida. Visst de kan vara riktigt busiga ibland och tugga på din sko eller välta ner den fina vasen du fått av mormor eller äta strumpan på golvet som leder till lite irritation med veterinärkostnader som svider i plånboken. Skulle olyckan väl vara framme är det bra om du valt rätt försäkring så att din vän får den vård som krävs. För detta kan du använda tjänster som Jämför hundförsäkring

Men trots alla dessa missöden så försvinner vår irritation ganska snabbt. För vem kan bli arg på dessa busiga sötnosar? Förutom mat, motion och kärlek kommer här lite tips på hur du kan göra din hund en smula lyckligare.

Hitta mig! 

Har du testat att leka kurragömma med din hund? Det kanske inte passar alla hundar men många tycker det är väldigt roligt. Du låter hunden träna på sitt tålamod samtidigt som hunden nästan spricker av förväntan till att hitta dig och lösa uppgiften. Deras glädjesnurr och överösande av pussar hunden ger dig när du blir hittad är oslagbart. 

Du kan göra detta både inomhus och utomhus. Ju bättre ni blir på att leka kurragömma ju längre avstånd kan ni pröva. Hunden kommer få arbeta med alla sina sinnen och kommer bli mentalt trött av leken. Och det bästa av allt, hunden kommer aldrig att tröttna på att leta efter sin matte/husse.

Vad gör du nu matte? 

Det är många som har sin rutinerade promenadrunda. Men hunden lär sig snabbt att känna igen när det börjar röra sig hemåt. Det kan vara bra att försöka variera promenaderna men något som även kan göra promenaden lite roligare är att skoja till det lite. Till exempel kan du hoppa upp på en sten eller en mur. Det kan locka hundens nyfikenhet och fokusering på dig. 

Du kan lära hunden ett kommando som låter hunden hoppa upp eller hoppa ner för saker under promenaden. Till exempel kan två kommandon vara balansera och marken. Att balansera på saker och gå på annorlunda underlag och höjd, exempelvis en mur, kan stimulera hundens sinnen. Och detta ger promenaden lite roligare inslag, än att bara göra nummer 1 och 2. Jag tror både både du och hunden uppskattar det här övningarna. Ett plus är också att hundens fokus kommer definitivt ligga på dig och vad du ska hitta på för knasigheter härnäst. 

SVERIGES GULLIGASTE HUND

#pomeranian #dvärgspets #hunduppfödare #hundblogg #patella #köpavalp #hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #alopeciaX #alopecia #tjolöholm #blanchebonde

Husdjur
Detta inlägg publicerades i Indy – Sveriges gulligaste hund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s